Er zijn tal van redenen waarom u last kunt hebben van erectiestoornissen. Veel voorkomende medische aandoeningen die kunnen leiden tot erectiestoornissen zijn hartaandoeningen, diabetes, overgewicht en een laag testosterongehalte. Andere oorzaken zijn psychologische problemen, problemen met de doorbloeding, hormonale schommelingen en zenuwschade.

 

Een van de meest gebruikelijke behandelingen van erectiestoornissen zijn voorgeschreven medicijnen, PDE5-remmers genaamd, zoals sildenafil (Viagra®) of tadalafil (Cialis®). Ze werken goed voor de meeste mannen die ze proberen, maar dit is niet de enige optie. Er zijn ook oefeningen die kunnen helpen bij de behandeling van erectiestoornissen. Sommige oefeningen zijn gericht op de spieren die betrokken zijn bij het erectieproces, en omdat erectiestoornissen nauw samenhangen met de gezondheid van hart en bloedvaten, zijn andere oefeningen gericht op de cardiovasculaire en metabolische functie.

 

Verbetering van de voeding bij erectiestoornissen

 

Hoewel het geen oefening is, kan het verbeteren van uw dieet ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en behandelen van erectiestoornissen. Mensen met erectiestoornissen zijn vaker te zwaar en inactief, dus het verbeteren van uw dieet in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is een van de nuttigste manieren om erectiestoornissen op natuurlijke wijze te verhelpen.

 

Door de voedingsrichtlijnen te volgen en de consumptie van alcohol en voedsel met veel zout, suiker en vet te beperken, kunt u uw risico op het ontwikkelen van erectiestoornissen verminderen. Bovendien kunnen deze inspanningen ook uw risico op beroertes, stofwisselingsziekten en hart- en vaatziekten verminderen, die allemaal nauw verbonden zijn met de ontwikkeling van erectiestoornissen.

 

 

Welke oefeningen kunnen helpen?

 

Voor het grootste deel zijn oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren van de bekkenbodem het meest gunstig voor de behandeling van erectiestoornissen. De bekkenbodemspieren zijn essentieel voor de bloedtoevoer naar de penis en het handhaven van een erectie. Deze spieren doen dit door druk uit te oefenen op de aderen van de penis. Deze druk helpt voorkomen dat het bloed het gebied verlaat, waardoor een erectie mogelijk wordt.

 

Kegel-oefeningen

 

Een van de nuttigste oefeningen voor de behandeling van erectiestoornissen zijn bekkenbodemoefeningen, beter bekend als Kegels.

 

Volgens een onderzoek hielpen bekkenoefeningen bijna 40% van de mannen om weer een normale erectie te krijgen. Bijna een derde van de mannen meldde aanzienlijke verbeteringen in hun erectiele functie.

 

De doelspier van deze oefeningen is de pubococcygeus spier, gelegen aan de onderkant van je bekken. Deze spier ondersteunt de bekkenorganen en loopt van het schaambeen tot aan het staartbeen. Als deze spier zwak is, kan hij een van zijn gebruikelijke taken niet meer uitvoeren: voorkomen dat er bloed uit een stijve penis stroomt.

 

Een andere spier die tijdens Kegel oefeningen wordt aangesproken is de bulbocavernosus spier. Deze spier heeft drie zeer belangrijke taken: hij helpt de penis zich te vullen met bloed om een erectie te creëren, hij helpt bij het pompen wanneer de ejaculatie plaatsvindt, en hij helpt bij het legen van de urinebuis na het urineren.

 

Het doel van Kegel oefeningen is het verbeteren van de kracht en de tonus van de bulbocavernosus en pubococcygeus spieren. Het is belangrijk op te merken dat zelfs bij dagelijkse oefeningen het nog meer dan een maand kan duren voordat er een merkbare verandering optreedt in de erecties.

 

LEES MEER :  sildenax.com

 

15 Sterrenbeeld Matches Die De Beste Koppels Maken En Waarom

De bekkenbodemspieren identificeren

 

De eerste stap bij Kegel-oefeningen voor ED is het identificeren van de juiste bekkenbodemspieren waaraan u gaat werken. Vaak worden de bekkenbodemspieren verward met buik-, been- en bilspieren. Het is belangrijk dat u de juiste spieren identificeert voordat u met deze oefeningen begint. De makkelijkste manier om dit te doen is door te proberen je urine halverwege af te snijden. Dat knijpgevoel identificeert de spieren die je tijdens deze oefeningen moet aanspreken.

 

Kegel oefeningen

 

Deze oefening kan op verschillende manieren worden gedaan. U kunt het beste beginnen door plat op uw rug te gaan liggen en u vertrouwd te maken met de oefening. Naarmate u comfortabeler en meer gewend raakt, gaat u zitten en voert u de oefeningen uit. Als u aan deze methode gewend bent, kunt u de Kegel-oefeningen staand uitvoeren en eventueel lopend. De techniek zelf is vrij eenvoudig, maar het is essentieel dat je de juiste spieren gebruikt, anders heb je niets aan deze oefening.

 

 1. Ga liggen/zitten/staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je armen langs je zij.

 

 1. Haal diep adem, en als je uitademt begin je je bekkenbodemspieren samen te knijpen terwijl je langzaam tot vijf telt.

 

 1. Als je vijf seconden bezig bent, ontspan je je spieren en adem je in terwijl je langzaam tot vijf telt.

 

 1. Herhaal dit proces gedurende 10 tot 20 herhalingen, twee tot drie keer per dag.

 

 

Pilates

 

Deze Pilates-oefeningen kunnen helpen om de juiste spiergroep te activeren en iemand uitdagen om zijn bekkenbodemkracht te behouden tijdens het bewegen. Voor een maximale effectiviteit is het het beste om uw bekkenbodemspieren goed te begrijpen en voldoende te activeren voordat u deze oefeningen doet. Als je je bekkenbodemspieren nog niet voldoende hebt geactiveerd bij de vorige oefening, doe dat dan eerst voordat je deze iets geavanceerdere bewegingen doet. 

 

Voetheffen

 

Dit is een oefening op beginnersniveau en vereist slechts een kleine beweging.

 

 1. Ga plat op de grond liggen met je knieën tegen de grond en je armen langs je zij.

 

 1. Haal diep adem, en knijp tijdens het uitademen uw bekkenbodemspieren samen.

 

 1. Terwijl u uitademt, tilt u langzaam uw linkervoet van de vloer, terwijl u uw rug en bekken zo stil mogelijk houdt.

 

 1. Blijf uw voet omhoog brengen terwijl u uw bekkenbodemspieren aanspreekt, en tel tot drie.

 

 1. Zodra u bij de derde tel bent aangekomen, ademt u in, ontspant u uw spieren en laat u uw voet naar de grond zakken.

 

 1. Herhaal dit proces met uw rechtervoet.

 

 1. Begin met vijf herhalingen voor elke kant en bouw uiteindelijk op tot 10. Herhaal dit dagelijks twee tot drie keer.

 

Kniedalen

 

Dit is nog een beginnersoefening en vereist slechts een kleine beweging.

 

 1. Ga op de grond liggen met je knieën gebogen en je armen langs je zij.

 

 1. Haal diep adem, en knijp tijdens het uitademen je bekkenbodemspieren samen.

 

 1. Laat, terwijl u uitademt, uw linkerknie helemaal naar de grond zakken en blijf uw bekkenbodemspieren aanspreken.

 

 1. Wanneer u de vloer bereikt, laat u uw spieren los en ademt u in. Buig uw knie terug naar de beginpositie.

 

 1. Herhaal dit proces voor je rechterknie.

 

 1. Begin met vijf herhalingen voor elke kant en bouw uiteindelijk op tot 10. Herhaal dit dagelijks twee tot drie keer.

 

Aërobe oefening

 

Naast de bekkenbodem zijn er nog andere spieren die ook kunnen helpen bij de behandeling van erectiestoornissen.

 

Een studie uit The American Journal of Cardiology suggereert dat aërobe oefening ook kan helpen om erectiestoornissen te verbeteren. Erectiestoornissen zijn vaak het gevolg van problemen met de bloedstroom. Zaken als obesitas, diabetes, hoge cholesterol en vaatziekten kunnen allemaal de bloedstroom beïnvloeden en resulteren in erectiestoornissen.

 

Het toevoegen van aërobe oefeningen aan uw dagelijkse routine kan uw algehele gezondheid helpen verbeteren en kan voordelen opleveren voor erectiestoornissen. Elke trainingssessie moet van matige of hoge intensiteit zijn en minimaal 40 minuten duren. De meeste artsen en deskundigen bevelen aërobe lichaamsbeweging aan gedurende 150 minuten of meer per week, en dat kan zo eenvoudig zijn als een stevige wandeling. Enkele voorbeelden van aerobe oefeningen zijn:

 

 • Boksen
 • Fietsen
 • Spin lessen
 • Joggen
 • Roeien
 • Hardlopen
 • Wandelen

Wat te doen als de oefeningen niet werken?

 

Hoewel bekend is dat deze oefeningen effectief zijn voor de meeste mannen met erectiestoornissen, werken ze niet gegarandeerd in alle gevallen. Er kunnen vele oorzaken zijn van erectiestoornissen, en die zullen niet allemaal worden beïnvloed door veranderingen in het dieet en meer lichaamsbeweging.

 

Als u na een paar maanden dieetverandering en lichaamsbeweging nog geen verbetering merkt, is het een goed idee om met uw arts te praten of naar een uroloog te gaan. Uw erectiestoornis kan een symptoom zijn van een ernstigere onderliggende medische aandoening.