Erectiestoornissen (ED), wanneer een man moeite heeft om een erectie te krijgen of te behouden, kunnen gênant zijn om over te praten. Maar het komt vaak voor. Meer dan 30 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben dit seksuele probleem ondervonden. Hoewel het vooral zichtbaar is in de onderbuik, blijkt uit onderzoek dat de oorzaken van ED zowel emotioneel als fysiek van aard kunnen zijn. Veel voorkomende oorzaken van seksuele disfunctie zijn:

 

 • Stress
 • Depressie
 • Angst
 • Tekort aan zenuwsignalen
 • Vasculaire aandoening (meest voorkomend), zoals hoge bloeddruk, die de bloedstroom vermindert
 • Medicijnen
 • Endocriene of hormoonproblemen
 • alcoholgebruik
 • Roken
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten

 

voedingsmiddelen die helpen bij ED

 

Hoewel verder onderzoek nodig is, toont voorlopig bewijs dat het eten van deze voedingsmiddelen gunstig kan zijn voor de gezondheid van mannen. Naast het verminderen van ED hebben ze andere gezondheidsvoordelen, waardoor het een win-win is om ze toe te voegen aan je dieet.

 

 1. Bramen en andere flavonoïde-rijke vruchten

 

Een studie toonde aan dat het regelmatig eten van flavonoïde-rijke voedingsmiddelen de incidentie van ED verminderde. Bramen bevatten zes verschillende soorten flavonoïden. Als bessen niet je ding zijn, zijn pure chocolade, aardbeien, bosbessen, appels, peren, citrusvruchten en rode wijn geweldige bronnen van flavonoïden. Uit een studie uit 2016 bleek dat mannen die deze flavonoïde-rijke voedingsmiddelen consumeerden een vermindering van 9%-11% van ED ondervonden.

 

 1. Watermeloen

 

Onderzoek bij dieren toont aan dat L-citrulline, dat in watermeloen zit, de bloedstroom zou kunnen stimuleren om te helpen bij ED. Met andere woorden, deze zomerse vrucht zou een soortgelijk effect kunnen hebben als Viagra, door de circulatie naar de penis te verhogen, hoewel verder onderzoek nodig is om deze mogelijkheid te evalueren. Het bevat ook lycopeen, dat goed is voor de gezondheid van het hart, wat opmerkelijk is als ED wordt veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Lycopeen-rijk voedsel zijn tomaten, guave, wortelen, rode sinaasappels, roze grapefruit en abrikozen.

 

 1. Spinazie en donkere bladgroenten

 

Groenten zoals asperges en spruitjes en donkere bladgroenten zoals spinazie, romaine, rucola en mosterdgroenten hebben een hoog gehalte aan foliumzuur (foliumzuur). Foliumzuur is een natuurlijke vorm van vitamine B9. Uit een studie bleek dat mannen die ED ervaren vaak lage niveaus foliumzuur hadden. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of het verhogen van uw inname van foliumzuur u kan helpen om de effecten van ED te voorkomen of om te keren.

 

 1. Havermout

 

Havermout bevat het niet-essentiële aminozuur L-arginine, dat de gladde spierbekleding van bloedvaten kan ontspannen en de bloedstroom kan verhogen. Een systemische review en meta-analyse heeft aangetoond dat L-argininesuppletie effectief zou kunnen zijn bij ED.

 

 1. Pistaches, walnoten, hazelnoten en amandelen

 

Onderzoekers onderzochten of het eten van pistachenoten mannen met ED zou helpen. Na drie weken pistachenoten eten hadden de deelnemers aan dit kleine, ongecontroleerde experiment een significante verbetering van de erectiele functie. Pistaches zijn een bron van antioxidanten die de doorbloeding zouden kunnen verbeteren.

LEES MEER :  erectiemax.com

 

Rear View of Couple on Beach Against Clear Sky · Free Stock Photo

Uit een ander onderzoek bleek dat gezonde mannen die een mix van amandelen, hazelnoten en amandelen consumeerden een betere kwaliteit van het orgasme en seksueel verlangen ervoeren, hoewel er meer onderzoek nodig is om de invloed ervan op ED te bepalen.

 

 1. Granaatappelsap

 

Hoewel het niet significant was, bleek uit een studie van 53 mannen aan de California State University dat 25 van de 42 deelnemers die verbeteringen hadden met ED tijdens de studie dit bereikten bij het drinken van granaatappelsap gedurende vier weken. Antioxidanten die in granaatappelsap voorkomen, verhogen het stikstofoxidegehalte, wat ED kan verbeteren. Het is niet bewezen, maar als je graag nipt aan deze wrange drank, kan het de moeite waard zijn om het te proberen.

 

 1. Avocado

 

De Azteken noemden avocado's ahuacatl, een Nahuatl woord dat testikel betekent, omdat deze groene vruchten symbolen waren van liefde en vruchtbaarheid. In de moderne tijd is het bekend dat avocado's hoge niveaus van zink hebben, wat het testosterongehalte kan verhogen.

 

 1. Bananen

 

Bananen bevatten veel kalium. Bananen bevatten ook veel flavonoïden. Uit onderzoek bleek dat mannen met de hoogste inname van flavonoïden over een periode van 10 jaar 10% minder kans hadden op ED.

 

 1. Vis

 

Omega-3 vetzuren, die in de meeste vissoorten voorkomen, kunnen helpen de bloedstroom tijdens het sporten te verhogen. Mogelijk gerelateerd aan dit effect, bleek uit een studie dat in een diermodel, omega-3 vetzuren hielpen ED te verbeteren. Enkele soorten vis die veel omega-3 vetzuren bevatten zijn witte tonijn, zalm, haring, mosselen, ansjovis, zwaardvis, sardines, makreel en forel.

 

 1. Chilipepers

 

Onderzoek naar kruidenremedies voor ED gebruikt door mannen in Oeganda wees uit dat capsicum frutescens (chilipeper) nuttig kan zijn als stimulans van de bloedsomloop. Ken je dat gevoel dat je sinussen opengaan nadat je iets heet en pittigs hebt gegeten? Chilipepers zouden de bloedstroom kunnen verhogen door je bloedvaten aan te tasten, een effect dat in een dierstudie is waargenomen.

 

 1. Pinda's

 

Pinda's zijn rijk aan arginine, een aminozuur dat door het lichaam wordt gebruikt om eiwitten op te bouwen. Volgens een systematische review en meta-analyse uit 2019 kan suppletie met arginine ED helpen door het stikstofoxidegehalte in het bloed te verhogen, waardoor de bloedstroom toeneemt.

 

 1. Koffie

 

Met zijn talrijke voedingsstoffen en antioxidanten heeft koffie veel gezondheidsvoordelen. Het verbetert de cognitie, trainingsprestaties en vermindert het risico op chronische ziekten zoals diabetes, Parkinson en Alzheimer. Volgens onderzoek kan koffie ook een belangrijke rol spelen bij ED - proefpersonen met een dagelijkse inname van 2-3 koppen koffie per dag hadden de laagste incidentie van ED. Dat kan komen doordat cafeïne de slagaders ontspant en de bloedstroom verhoogt.